توسعه نرم افزار اندروید(Android software development)
توسعه نرم افزار اندروید(Android software development)
توسعه نرم افزار اندرویدی پروسه ای است که با استفاده از آن برنامه هایی برای دستگاه های دارای سیستم عامل اندروید ایجاد میشوند. با توجه به اظهارات گوگل، برنامههای اندروید این امکان را دارند تا با استفاده از کوتلین، جاوا و زبان های C++ به کاربرندهی کیت توسعهی نرم افزار اندروید (SDK) نوشته شوند و این در حالی است که استفاده از زبانهای دیگر نیز امکان پذیر است و آن زبان ها به کمک کد زبان JVM نیاز دارند که احتمالا توسط ابزارهایی تهیه میشود که دارای پشتیبانی محدود API هستند. برخی از زبانها و ابزارهای برنامهنویسی اجازهی پشتیبانی از برنامهی cross-platform (یعنی هم اندروید و هم ios را دارند.)
مکانیسم رسمی توزیع برنامهی اندروید برای کاربران نهایی، Google Play است. این برنامه همچنین اجازه میدهد تا برنامههای به تدریج مرحلهبندی شده بهخوبی توزیع نسخههای برنامه قبل از انتشار در اختیار آزمایش کنندگان قرار بگیرد.
ابزارهای توسعهی رسمی
· اندروید SDK
کیت توسعه نرم افزار (SDK) شامل مجموعه ای جامع از ابزارهای توسعه است. این موارد شامل: اشکال زدایی (debugger)، library، شبیهساز گوشی بر پایه QEMU، ارائه اسناد و مدارک، کد نمونه و آموزشهاست. سیستمهای عامل توسعهیافتهی کنونی شامل کامپیوترهایی هستند که لینوکس، Mac OSX 10.5.8 یا بالاتر و ویندوز ۷ و بالاتر را اجرا میکنند. از تاریخ مارچ ۲۰۱۵، SDK در خود اندروید موجود نیست، اما توسعهی نرم افزار با استفاده از برنامههای کاربردی تخصصی اندرویدی امکان پذیر است.
ابزارهای پلتفرم SDK اندروید، یک زیرمجموعه قابل بارگیری مجزا از SDK کامل است که از ابزارهای command-line مانند پل اشکال زدایی اندروید(ADB) و fastboot استفاده می کند.
· اتدروید NDK (native development kit)
کد نوشته شده با C/C++ می تواند با استفاده از کیت توسعه بومی(NDK) در ARM، یا کد بومی X86 تهیه شود. NDK برای کامپایل کردن C/C++ کامپایلر کِلَنگ (Clang compiler)استفاده می کند. GCC تا سال ۲۰۱۸ گنجانده شده بود، ولی از آن تاریخ حذف شد.
Native libraries را می توانند از کد جاوا نام برده شوند که تحت سیستم عامل runtime اندروید هستند.
ابزارهای خط فرمان (command-line) را می توان با NDK وارد کرد و با استفاده از adb نصب کرد.
NDK شامل پشتیبانی از CMake و NDK ساخت خود که مبتنی بر GNU Make است.
اندروید استودیو از اجرای هر یک از این موارد از سوی Gradle را پشتیبانی می کند. سایر ابزارهای ثانویه امکان ادغام NDK در Eclipse و ویژوال استودیو را فارهم می آورند.
· Android Open Accessory Development Kit
پلتفرم اندروید ۳.۱ پشتیبانی از Android Open Accessory معرفی می کند، که به سخت افزار USB خارجی اجازه می دهد تا با یک دستگاه دارای سیستم عامل اندروید در یک حال accessory ارتباط برقرار کند.
سایت” Bookzar” این امکان را برای شما عزیزان فراهم آورده است تا با دریافت پکیج های آموزشی و برنامه نویسی این مجموعه، اندروید را به راحتی یاد بگیرید و از طریق آن به درآمدزایی بپردازید.
شکیلا کریمی هستم. مهندسی کامپیوتر خوندم. ۳ساله در زمینه مدیریت محتوای وبسایت فعالیت می کنم. امیدوارم تو این زمینه کار های مفید و جدیدی بتونم انجام بدم.